Απόφοιτος από το Τμήμα Ιχθυοκομίας – Αλιείας (2003) του Α.Τ.Ε.Ι. Ηπείρου, συνέχισε τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο του Πλύμουθ, Ηνωμένο Βασίλειο, όπου απέκτησε τόσο το μεταπτυχιακό του με έρευνα (MRes) πάνω στην εφαρμοσμένη βιολογία ιχθύων (2004) όσο και το διδακτορικό στη διατροφή ιχθύων (2009). Η ερευνητική του εμπειρία ξεκινά από τη περίοδο της πρακτικής του άσκησης στο τμήμα Υδατοκαλλιεργειών του ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε. Κρήτης (πρώην Ι.ΘΑ.ΒΙ.Κ..), μέχρι τη στιγμή που έφυγε για να ξεκινήσει το μεταπτυχιακό του στην Αγγλία. Με την επιστροφή του στην Ελλάδα εργάστηκε στο Νηρέα Ιχθυοκαλλιέργειες Α.Ε. (Avramar) ως Υπεύθυνος Ερευνητικών και Καινοτόμων Δράσεων στο τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης της εταιρείας (2010-2022). Σε όλη αυτή τη διάρκεια έχει ασχοληθεί με την ανάπτυξη και τη βελτίωση της διατροφής σε όλα τα στάδια εκτροφής ψαριών (από λάρβες έως γεννήτορες) των πιο σημαντικών εκτρεφόμενων ειδών της Μεσογειακής ιχθυοκαλλιέργειας, τη τσιπούρα, το λαβράκι και το φαγκρί. Επιπλέον, με την εμπλοκή του στα προγράμματα γενετικής επιλογής του Νηρέα (τσιπούρα, λαβράκι και φαγκρί, family-based breeding programs) έχει αποκτήσει γνώσεις φυσιολογίας και διαχείρισης γεννητόρων. Με την ομάδα του τμήματος Ε & Α του Νηρέα συμμετείχε ενεργά στη συγγραφή και την υλοποίηση 12 ερευνητικών προγραμμάτων (Εθνικών και Ευρωπαϊκών). Το ενδιαφέρον του για την έρευνα στο χώρο ενισχύεται και από τη συμμετοχή του ως μέλος τόσο στην Ελληνική Τεχνολογική Πλατφόρμα για τις Υδατοκαλλιέργειες (ΕΤΕΠΥ), όσο και στη Παγκόσμια Εταιρεία Υδατοκαλλιεργειών (WAS) ενώ είναι κάτοχος πιστοποιητικού διαχείρισης εργαστηριακών ζώων (FELASA).