Αναπληρωτής Καθηγητής
Φυσιολογία Θρέψεως Αγροτικών Ζώων
Απόφοιτος του Τμήματος Βιοχημείας του Πανεπιστημίου Ζυρίχης, Ελβετία (1996). Κάτοχος διδακτορικού διπλώματος από το Τμήμα Φυσικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Ζυρίχης, Ελβετία (2000). Πραγματοποίησε Μεταδιδακτορική Έρευνα (υπότροφος του Swiss National Science Foundation) στο Τμήμα Μεταβολισμού και Ενδοκρινολογίας του πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Ζυρίχης-Ελβετία (2000-2002). Έχει εργαστεί ως Ερευνητής στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα: “Leonardo Da Vinci” (2002-2004), ως επιστημονικός συνεργάτης στο Τμήμα Ιατρικών Εργαστηρίων και στο Γενικό Τμήμα Βασικών Ιατρικών Μαθημάτων της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας του ΤΕΙ-Αθήνας (2004-2005), και ως Λέκτορας με βάση το Π.Δ. 407/80 στο Εργαστήριο Φυσιολογίας Θρέψεως και Διατροφής του ΓΠΑ (2004-2008). Διετέλεσε Λέκτορας (2009-2016), Επίκουρος Καθηγητής (2016-2023) και Αναπληρωτής Καθηγητής (2023-σήμερα) στο Εργαστήριο Φυσιολογίας Θρέψεως και Διατροφής με γνωστικό αντικείμενο «Φυσιολογία Θρέψεως Αγροτικών Ζώων».
E. Zoidis, G. Papadomichelakis, A.C. Pappas, G. Theodorou, and K. Fegeros (2019). Effects of selenium and cadmium on breast muscle fatty-acid composition and gene expression of liver antioxidant proteins in broilers. Antioxidants, 8(5), 147
Isidoros Seremelis, Georgios P. Danezis, Athanasios C. Pappas, Evangelos Zoidis*, and Kostas Fegeros (2019). Avian Stress-Related Transcriptome and Selenotranscriptome: Role during Exposure to Heavy Metals and Heat Stress. Antioxidants, 8(7), 216
Qazi I.H., Angel C., Yang H., Zoidis E., Pan B., Wu Z., Ming Z., Zeng C.J., Meng Q., Han H., Zhou G. (2019). Role of Selenium and Selenoproteins in Male Reproductive Function: A Review of Past and Present Evidences. Antioxidants, 8(8), 268
A.C. Pappas, E. Zoidis, M. Goliomytis, P. Simitzis, K. Sotirakoglou, M. Charismiadou, C. Nikitas, G. Danezis, S. Deligeorgis, C. Georgiou (2019). Elemental Metabolomics: Modulation of egg metallome with flavonoids, an exploratory study. Antioxidants, 8, 361
Poulopoulou I., Zoidis E., Avramidou S., Massouras T. and Hadjigeorgiou I. (2020). Effects of terpenes administration on fatty acid profile and coagulation properties of ewes’ milk. Emirates Journal of Food and Agriculture, DOI: 10.9755/ejfa.2019.v31.i12.2048
Επικοινωνία
Κτίριο Δημακόπουλου, 1ος Όροφος
Εργαστήριο Φυσιολογίας Θρέψεως & Διατροφής
210 529 4415