Κουλοχέρη Σοφία

Ε.ΔΙ.Π. | Χημεία Συνθετικών Ετεροκυκλικών και Φυσικών Βιοδραστικών Προϊόντων

ΤΗΛΕΦΩΝΟ
+30 210 529 4246
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ
Αναπαλαιωμένο Κτίριο Ζωοτεχνίας
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ
Φυσιολογίας Θρέψεως & Διατροφής
SOCIAL MEDIA

Σύντομο Βιογραφικό

Η Σοφία Δ. Κουλοχέρη είναι Εργαστηριακό Διδακτικό Προσωπικό (Ε.ΔΙ.Π.) στο Εργαστήριο Φυσιολογίας Θρέψεως και Διατροφής του Τμήματος Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών (2014-σήμερα). Είναι χημικός με πτυχίο από το Πανεπιστήμιο Πατρών (1994), κάτοχος Diplôme d’Études Approfondies (DEA) από το Institut National Polytechnique de Toulouse, Γαλλία (1995), και διδακτορικού διπλώματος από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (2001) με αντικείμενο τη σύνθεση αζαετεροκυκλικών ενώσεων με βιολογικό και γεωπονικό ενδιαφέρον. Έχει πολυετή ερευνητική και διδακτική εμπειρία στη Χημεία, με εξειδίκευση στη Συνθετική Οργανική Χημεία την Αναλυτική Χημεία και τη Χημεία Φυσικών Προϊόντων. Έχει συμμετάσχει σε πλήθος ευρωπαϊκών και εθνικών ερευνητικών προγραμμάτων (LIFE+, ΕΠΑνΕΚ/ΕΣΠΑ: EstroFish ως επιστημονικά υπεύθυνη, ΕΛΙΔΕΚ, ΘΑΛΗΣ κα) και είναι συν-συγγραφέας σε πάνω από 35 πρωτότυπες επιστημονικές εργασίες σε διεθνή περιοδικά. Έχει εμπειρία σε εργαστηριακές αναλυτικές τεχνικές όπως GC-FID, GC-MS, HPLC/DAD και LC-MS/MS με πιστοποίηση εκπαίδευσης.

Ερευνητικά Ενδιαφέροντα

  • Χημεία Βιοδραστικών ενώσεων – Σύνθεση, ανάλυση και ταυτοποίηση ενώσεων με γεωπονικό και φαρμακευτικό ενδιαφέρον
  • Χημεία φυσικών προϊόντων
  • Χημεία τροφίμων και ζωοτροφών -Χημική μελέτη προϊόντων φυτικής και ζωικής προέλευσης. – Aντιοξειδωτική ικανότητα φυσικών εκχυλισμάτων.
  • Aξιοποίηση αγροβιομηχανικών υποπροϊόντων

Διδασκόμενα Μαθήματα

  • 209    Αρχές Γενικής και Ανόργανης Χημεία, Θεωρία και Εργαστήριο
  • 3640 Αρχές Οργανικής Χημείας, Θεωρία και Εργαστήριο
  • 237    Αναλυτική Τοξικολογία – Ξενοβιοτικά, Θεωρία και Εργαστήριο

Πρόσφατες Δημοσιεύσεις

Myrtsi, E.D., Vlachostergios, D.N., Petsoulas, C., Evergetis, E., Koulocheri, S.D., Haroutounian S.A. (2024), Εleven Greek Legume Beans: Assessment of Genotypic Effect on Their Phytochemical Content and Antioxidant Properties, Antioxidants, 13(4), 459

Myrtsi, E.D., Koulocheri, S.D., Haroutounian, S.A. (2023) Α novel method for the efficient simultaneous quantification of 67 phytoestrogens in plants and foodstuffs, Food Bioscience, 56, 103357

Pavlopoulos, D.T., Myrtsi, E.D., Tryfinopoulou, P., Iliopoulos,V., Koulocheri, S.D., Haroutounian, S.A. (2023) Phytoestrogens as Biomarkers of Plant Raw Materials Used for Fish Feed Production, Molecules, 28(8), 3623

Myrtsi, E.D., Evergetis, E., Koulocheri, S.D., Haroutounian S.A. (2023) Bioactivity of Wild and Cultivated Legumes: Phytochemical Content and Antioxidant Properties, Antioxidants, 12(4), 852

Myrtsi, E.D., Koulocheri, S.D., Evergetis, E., Haroutounian, S.A. (2022) Agro-industrial co-products upcycling: Recovery of carotenoids and fine chemicals from Citrus sp. juice industry co-products, Industrial Crops and Products, 186, 115190