Παπαδομιχελάκης Γεώργιος

Καθηγητής

Διατροφή Ζώων με έμφαση στα Φυτοφάγα Μονογαστρικά

Σύντομο Βιογραφικό

Ο Γιώργος Παπαδομιχελάκης αποφοίτησε από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών το 1996 (Integrated Master). Στη συνέχεια απέκτησε διδακτορικό δίπλωμα στη Διατροφή Ζώων στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (2001). Ασχολήθηκε ως επισκέπτης ερευνητής στη Σχολή Κτηνιατρικών Επιστημών (Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ) για έξι μήνες (2004) και ως μεταδιδακτορικός ερευνητής (με υποτροφία) στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών για δύο χρόνια (2004-2006). Διορίστηκε Λέκτορας (2006), Επίκουρος Καθηγητής (2013), Αναπληρωτής Καθηγητής (2020) και Τακτικός Καθηγητής (2024) στο Εργαστήριο Φυσιολογίας Θρέψεως & Διατροφής, Τμήμα Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής με γνωστικό αντικείμενο “Διατροφή Ζώων με έμφαση στα Φυτοφάγα Μονογαστρικά

Ερευνητικά Ενδιαφέροντα

  • Διαιτητική εκτίμηση απλών ζωοτροφών και υποπροϊόντων στη διατροφή ζώων
  • Αποτελεσματικότητα πρόσθετων υλών στη διατροφή ζώων
  • Βελτίωση της σύστασης των κτηνοτροφικών προϊόντων μέσω διατροφής
  • Διερεύνηση-αξιολόγηση αδρανών δεικτών για τον υπολογισμό της πεπτικότητας
  • Ανάπτυξη μοντέλων πρόβλεψης της πεπτικότητας με NIRS
  • Παρασκευή/πειραματική αξιολόγηση πρόσθετων νανο-υλικών στη διατροφή των ζώων

Διδασκόμενα Μαθήματα

Πρόσφατες Δημοσιεύσεις

Fortatos, S., Hadjigeorgiou, I., Mountzouris, K.C. & Papadomichelakis, G. (2023) Real-time monitoring of fecal nitrogen excretion to the environment using near-infrared reflectance spectroscopy: a preliminary study in rabbits. Environments 10: 210.

Paraskeuas, V.V., Papadomichelakis, G., Brouklogiannis, I.P., Anagnostopoulos, E.C., Pappas, A.C., Simitzis, P., Theodorou, G., Politis, I. & Mountzouris, K.C. (2023) Dietary inclusion level effects of yoghurt acid whey powder on performance, digestibility of nutrients and meat quality of broilers. Animals 13: 3096.

Giamouri, E., Fortatos, E., Pappas, A.C., Papadomichelakis, G. (2023) Comparative study between dietary nanoelemental, inorganic, and organic selenium in broiler chickens: effects on meat fatty acid composition and oxidative stability. Sustainability 15: 9762.

Papadomichelakis, G., Palamidi, I., Paraskeuas, V.V., Giamouri, E., Mountzouris, K.C. (2023) Evaluation of a natural phytogenic formulation as an alternative to pharmaceutical zinc oxide in the diet of weaned piglets. Animals 13: 431

Fortatos, E., Hadjigeorgiou, Ι., Fegeros, K., Papadomichelakis, G. (2022) The use of phytogenic silica as internal marker for the measurement of feed digestibility in rabbits. Animal Feed Science and Technology 292: 115440.

Επικοινωνία

Κτίριο Δημακόπουλου, 1ος Όροφος

Εργαστήριο Φυσιολογίας Θρέψεως & Διατροφής

210 529 4434

gpapad@aua.gr