Θεοδώρου Γεώργιος

Αναπληρωτής Καθηγητής

Γονιδιακή Τεχνολογία με εφαρμογές στη Ζωοτεχνία

Σύντομο Βιογραφικό

Απόφοιτος του Τμήματος Βιοχημείας του King’s College London, UK (2001). Κάτοχος διπλώματος από το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Molecular Life Sciences Research, King’s College London, UK (2002), και Διδάκτορας Γεωπονικών Επιστημών στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (2009). Πραγματοποίησε Μεταδιδακτορική Έρευνα στο Università degli Studi di Milano (2010), στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (2012-2015), στο Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών Ακαδημίας Αθηνών, ΙΙΒΕΑΑ (2012-2013) και στον Ελληνικό Γεωργικό Οργανισμός (ΕΛΓΟ) «ΔΗΜΗΤΡΑ» (2015). Έχει εργαστεί ως βοηθός εργαστηρίου στο Imperial College London, University of London (2002-2003). Από το 2017 έχει ενταχθεί στη βαθμίδα του Επίκουρου Καθηγητή στο Εργαστήριο Γενικής και Ειδικής Ζωοτεχνίας του Τμήματος Ζωικής Παραγωγής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών με γνωστικό αντικείμενο «Γονιδιακή τεχνολογία με εφαρμογές στη Ζωοτεχνία».

Ερευνητικά Ενδιαφέροντα

  • Ρύθμιση της γονιδιακής έκφρασης και μελέτη των επιγενετικών επιδράσεων μέσω χειρισμών στην εκτροφή και τη διατροφή παραγωγικών ζώων
  • Μηχανισμοί δράσης βιοενεργών συστατικών ζωικών προϊόντων κυρίως γαλακτοκομικής προέλευσης
  • Θέματα μοριακής φυσιολογίας και παθολογίας του μαστικού αδένα

Διδασκόμενα Μαθήματα

Πρόσφατες Δημοσιεύσεις

Zoidis E., Papadomichelakis G., PappasA.C., Theodorou G., Fegeros K. 2019. Effects of Selenium and Cadmium on Breast Muscle Fatty-Acid Composition and Gene Expression of Liver Antioxidant Proteins in Broilers. Antioxidants. E147. doi: 10.3390/antiox8050147.

Zoidou E., Theodorou S., Moschopoulou E., Sakkas L., Theodorou G., Chatzigeorgiou A., Politis I., Moatsou G. 2019. Set-style yoghurts made from goat milk bases fortified with whey protein concentrates. Journal of Dairy Research. 86(3):361-367. doi: 10.1017/S0022029919000499.

Stefos G.C., Theodorou G., Politis I. 2019. DNA G-quadruplexes: functional significance in plant and farm animal science.Animal Biotechnology. doi: 10.1080/10495398.2019.1679823.

Tsevdou M, Theodorou G, Pantelaiou S, Chatzigeorgiou A, Politis I, Taoukis P. 2020. Impact of Type and Enzymatic/High Pressure Treatment of Milk on the Quality and Bio-Functional Profile of Yoghurt. Foods. 9(1). pii: E49. doi: 10.3390/foods9010049.

Tarsani E., Theodorou G., Palamidi I., KominakisA. 2020. Identification of Candidate Genes for Body Weight in Broilers Using Extreme-Phenotype Genome-Wide Association Study. International Journal of Genetics and Genomics (IJGG). 8(1):29-40.

Επικοινωνία

Κτίριο Δημακόπουλου, 2ος Όροφος

Εργαστήριο Γενικής & Ειδικής Ζωοτεχνίας

210 529 4450

gtheod@aua.gr