Αναπληρωτής Καθηγητής
Φυσιολογία Θρέψεως Αγροτικών Ζώων
Απόφοιτος του Τμήματος Βιοχημείας του Πανεπιστημίου Ζυρίχης, Ελβετία (1996). Κάτοχος διδακτορικού διπλώματος από το Τμήμα Φυσικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Ζυρίχης, Ελβετία (2000). Πραγματοποίησε Μεταδιδακτορική Έρευνα (υπότροφος του Swiss National Science Foundation) στο Τμήμα Μεταβολισμού και Ενδοκρινολογίας του πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Ζυρίχης-Ελβετία (2000-2002). Έχει εργαστεί ως Ερευνητής στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα: “Leonardo Da Vinci” (2002-2004), ως επιστημονικός συνεργάτης στο Τμήμα Ιατρικών Εργαστηρίων και στο Γενικό Τμήμα Βασικών Ιατρικών Μαθημάτων της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας του ΤΕΙ-Αθήνας (2004-2005), και ως Λέκτορας με βάση το Π.Δ. 407/80 στο Εργαστήριο Φυσιολογίας Θρέψεως και Διατροφής του ΓΠΑ (2004-2008). Διετέλεσε Λέκτορας (2009-2016), Επίκουρος Καθηγητής (2016-2023) και Αναπληρωτής Καθηγητής (2023-σήμερα) στο Εργαστήριο Φυσιολογίας Θρέψεως και Διατροφής με γνωστικό αντικείμενο «Φυσιολογία Θρέψεως Αγροτικών Ζώων».
Pappa E., Kondyli E., Pappas A.C., Papalamprou L., Mara A., Kyriakaki P., Zoidis E., Karageorgou A., Giamouri E., Sarri A., Simitzis P., Goliomytis M., Sanna G., Tsiplakou E., Georgiou C.A. (2025). Elemental profile of traditional, commercially available Greek cheeses. International Dairy Journal, 106315.
Kouvedaki I., Pappas A.C., Surai P.F., Zoidis E.* (2024). Nutrigenomics of Natural Antioxidants in Broilers. Antioxidants, 13, 3, 270
Pantiora P.D., Balaouras A.I., Mina I.K., Freris C.I., Pappas A.C., Danezis G.P., Zoidis Ε.*, Georgiou C.A. (2023). The therapeutic alliance between pomegranate and health emphasizing on anticancer properties. Antioxidants, 12, 187.
Evangelia T. Ioannou, Konstantinos S. Gliatis, Evangelos Zoidis, Constantinos A. Georgiou. (2023). Olive oil benefits by sesame oil blending while extra virgin olive oil resists oxidation during deep frying. Molecules, 28(11), 4290.
Zoidis Ε., Simitzis P., Kapantais D., Katsoulas P., Pappas A.C., Papadomichelakis G., Goliomytis M. (2022) Dietary Orange Pulp and Organic Selenium Effects on Growth Performance, Meat Quality, Fatty Acid Profile, and Oxidative Stability Parameters of Broiler Chickens. Sustainability, 14, 1534.
Επικοινωνία
Κτίριο Δημακόπουλου, 1ος Όροφος
Εργαστήριο Φυσιολογίας Θρέψεως & Διατροφής
210 529 4415