Παρασκευάς Βασίλειος

Επίκουρος Καθηγητής

Ζωοτροφές – Φυτικά Βιοενεργά Συστατικά στη Διατροφή των Ζώων

Σύντομο Βιογραφικό

  • 2006: Πτυχίο Τμήματος Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
  • 2009: Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης, Τμήμα Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής, Εργαστήριο Φυσιολογίας Θρέψεως και Διατροφής, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
  • 2019: Διδακτορικό Δίπλωμα, Τμήμα Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής, Εργαστήριο Φυσιολογίας Θρέψεως και Διατροφής, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
  • 2019-2021: Αυτοδύναμη διδασκαλία του μαθήματος επιλογής «Εκτροφή Ζώων Συντροφιάς» του 5ου εξαμήνου του Τμήματος Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών στα πλαίσια του προγράμματος απόκτησης Ακαδημαϊκής Διδακτικής Εμπειρίας σε Νέους Επιστήμονες Κάτοχους Διδακτορικού
  • 2019-2021: Μεταδιδακτορικός ερευνητής στο Τμήμα Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής, από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ.) (3η θέση Πανελληνίως)
  • 2012-2021: Επιστημονικός συνεργάτης με ιδιωτικό συμφωνητικό σε ερευνητικά προγράμματα
  • 2021- έως σήμερα: Μέλος ΔΕΠ βαθμίδας Επίκουρου Καθηγητή του Τμήματος Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών με γνωστικό αντικείμενο «Ζωοτροφές-Φυτικά Βιοενεργά Συστατικά στη Διατροφή των Ζώων».

Ερευνητικά Ενδιαφέροντα

  • Αποτελεσματικότητα χορήγησης φυτικών βιοενεργών συστατικών στη διατροφή των ζώων
  • Επίδραση της Διατροφής με την προσθήκη φυτογενών συστατικών στο αποτύπωμα φυσιολογικών δεικτών της εντερικής οικολογίας παχυνόμενων ορνιθίων
  • Επίδραση διατροφικών παραγόντων επί κυτταροπροστατευτικών, αντιοξειδωτικών και αποτοξινωτικών μηχανισμών σε παχυνόμενα ορνίθια

Διδασκόμενα Μαθήματα

Πρόσφατες Δημοσιεύσεις

V. Paraskeuas, A. Pastor, T. Steiner. and K. C. Mountzouris. 2024. Effects of a dietary isoquinoline alkaloids blend on gut antioxidant capacity and gut barrier of young broilers. Poultry Science. 103: 103654. DOI: 10.1016/j.psj.2024.103654

Palamidi, I., V. Paraskeuas, B. Kotsampasi, I. Hadjigeorgiou, I. Politis and K. C. Mountzouris. 2023. Effect of Yogurt Acid Whey on the Quality of Maize Silage. Fermentation. 9: 994. https://www.mdpi.com/journal/fermentation

V. Paraskeuas, G. Papadomichelakis, I. Brouklogiannis, E. Anagnostopoulos, A. Pappas, P. Simitzis, G. Theodorou, I. Politis and K. C. Mountzouris. 2023. Dietary Inclusion Level Effects of Yoghurt Acid Whey Powder on Performance, Digestibility of Nutrients and Meat Quality of Broilers. Animals 2023, 13, 3096. https://doi.org/10.3390/ani13193096

Brouklogiannis, I. P., Anagnostopoulos, E. C., Griela, E., Paraskeuas, V.V., K. C. Mountzouris. 2023. Dietary phytogenic inclusion level affects production performance and expression of ovarian cytoprotective genes in laying hens. Poultry Science 102(4):102508. DOI: 10.1016/j.psj.2023.102508

Anagnostopoulos, E. C., Brouklogiannis, I. P., Griela, E., Paraskeuas, V.V., K. C. Mountzouris.2023. Phytogenic effects on layer production performance and cytoprotective response in the duodenum. Animals, 13(2), 294; https://doi.org/10.3390/ani13020294

Papadomichelakis, G., Palamidi, I., Paraskeuas, V.V., Giamouri, E., and K. C. Mountzouris. 2023. Evaluation of a natural phytogenic formulation as an alternative to pharmaceutical zinc oxide in the diet of weaned piglets. Animals, 13, 431. https://doi.org/10.3390/ani13030431

Επικοινωνία

Κτίριο Δημακόπουλου, 1ος Όροφος

Εργαστήριο Φυσιολογίας Θρέψεως & Διατροφής

210 529 4460

v.paraskeuas@aua.gr