Αναπληρωτής Καθηγητής
Εκτροφή Αγροτικών Ζώων
Απόφοιτος του Τμήματος Ζωικής Παραγωγής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών (1996). Έλαβε το διδακτορικό του από το ίδιο τμήμα το 2000 (τίτλος διατριβής: «Εξέλιξη του σωματικού βάρους και των επιμέρους τεμαχίων του σφαγίου, δύο υβριδίων κρεοπαραγωγών ορνιθίων, από την εκκόλαψη έως την ενηλικίωση»). Έχει εργαστεί ως υπεύθυνος διαχείρισης εκκολαπτηρίου (2002-2003), ως Επιθεωρητής ζωικής παραγωγής σε φορέα ελέγχου και πιστοποίησης βιολογικών προϊόντων και συστημάτων διαχείρισης του αγροπεριβαλλοντικού χώρου (2006-2007) και ως Προϊστάμενος Τμήματος Κατάρτισης στον Ο.Γ.Ε.Ε.Κ.Α.- «Δήμητρα» (νυν ΕΛΓΟ «Δήμητρα»)κατά τα έτη 2009-2010. Διετέλεσε Λέκτορας (2010-2017), Επίκουρος Καθηγητής (2017-2024) και Αναπληρωτής Καθηγητής (2024-σήμερα) στην εκτροφή αγροτικών ζώων στο τμήμα Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής του Γεωπονικού Πανεπιστήμιου Αθηνών.
Έχει συμμετάσχει σε 4 ερευνητικά προγράμματα που χρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ελληνικό Δημόσιο. Τα ερευνητικά ενδιαφέροντα σχετίζονται με μοντέλα ανάπτυξης, την ποιότητα των ζωικών προϊόντων (αυγά και πουλερικά, κουνέλι και αρνί) και τη χρήση φυσικών αντιοξειδωτικών στη διατροφή των ζώων.
TSALA, A., MPEKELIS, V., KARVELIS, G., TSIKAKIS, P., GOLIOMYTIS, M., SIMITZIS, P. (2020). “Effects of Dried Olive Pulp Dietary Supplementation on Quality Characteristics and Antioxidant Capacity of Pig Meat”. Foods, 9, 81. https://doi.org/10.3390/foods9010081
SIMITZIS, P., MASSOURAS, T., GOLIOMYTIS, M., CHARISMIADOU, M., MOSCHOU, K., ECONOMOU, C., PAPADEDES, V., LEPESIOTI, S., DELIGEORGIS, S. (2019). “The effects of hesperidin or naringin dietary supplementation on the milk properties of dairy ewes”. Journal of the Science of Food and Agriculture, 99, 6515-6521 https://doi.org/10.1002/jsfa.9931
SIMITZIS, P., KIRIAKOPOULOS, A., SYMEON, G., GOLIOMYTIS, M., KOMINAKIS, A., BIZELIS, I., CHADIO, S., PAGONOPOULOU, O., S., DELIGEORGIS (2019). “Effect of prenatal overfeeding on the growth performance and postweaning behavioral parameters in rabbits”. Journal of Veterinary Behavior, 33, 38-45, https://doi.org/10.1016/j.jveb.2019.06.001.
PAPPAS, A.C.; ZOIDIS, E.; GOLIOMYTIS, M.; SIMITZIS, P.E.; SOTIRAKOGLOU, K.; CHARISMIADOU, M.A.; NIKITAS, C.; DANEZIS, G.; DELIGEORGIS, S.G.; GEORGIOU, C.A. (2019). “Elemental Metabolomics: Modulation of Egg Metallome with Flavonoids, an Exploratory Study”. Antioxidants, 8, 361. https://doi.org/10.3390/antiox8090361
GOLIOMYTIS M., SIMITZIS P., PAPALEXI A., VENETI N., HAGER-THEODORIDES A. L., CHARISMIADOU M. A. & S. G. DELIGEORGIS (2019). «Influence of citrus flavonoids on laying hen performance, inflammatory immune response, egg quality and yolk oxidative stability». British Poultry Science, 60:3, 272-278. https://doi.org/10.1080/00071668.2019.1587150
Επικοινωνία